Blog om Tips og Tricks

Kort sagt, så vil der her komme sjove ideer og facts til alle livets fester.


Vi vil her på siden løbende skrive historier om hvordan man kan holde fester, hvordan man puster helium balloner op, måske hvordan man holder en sjov oktoberfest, en farverig Hawaii fest eller det kan også være vi give Jer opskriften på en god fødselsdags kage.


Festpynt eller Pynt til fest kan jo være mange ting, men en ting er sikkert, der er altid muligheder for at være kreativ og lade din indre festarrangør komme til udtryk.
Vi begynder i det små, men vil løbende fylde på....Oktoberfest.

 

Har du heller ikke taget fri fra arbejdet og planlagt en tur til den Oktoberfest i München? Du behøver ikke nødvendigvis tage til Sydtyskland for at holde Oktoberfesten på ægte sydtysk manér og finde den gode stemning. Det kan du faktisk gøre hjemme hos dig selv. Læs med her og få inspiration til Oktoberfesten. Hvis du skal have det store overblik over oktoberfesten så se med i vores guide her: Oktoberfest, Hold din egen oktoberfest?
Når du har tøj og musik på plads, samt øl og mad i passende mængder, så skulle oktoberfest stemningen gerne være så godt som hjemme. Oven i det kan du pynte rammerne op så de passer til det sydtyske tema. En ægte bayersk øl fest skal gerne være pyntet op i hvidt og blåt som er de to farver som indgår i det bayerske flag. Dekoration til oktoberfesten skal gerne være helt i top, for hvis den ikke er dette så kommer der naturligvis ikke den helt rigtige stemning. Lad dig inspirere af vores store udvalg!

 

Hvor kommer traditionen Oktoberfesten fra:

 


Festen trækker mere end 6.000000 mennesker til det sydlige tyskland, nærmere bestemt München. Oktoberfest er også den tid på året hvor den traditionelle øl "Märzen" bliver drukket og det siges at folkets opgave er at tømme de store tanke for øl fra sidste år, så der kunne brygges friske forsyninger til næste år. Festen foregår på pladsen I “Hofbräu-Zelt” “Schottenhammel” og “Käfer's Wiesen-Schänke” som er nogle kæmpe telte indeholdene, som det hør og bør sig til disse fester, 1000 vis af langborde og masser af savsmuld under bordene.Tøj til Oktoberfesten:


Hvad skal man have på til Oktoberfest? Du skal, ifølge traditionen have "Lederhosen" på hvis du er herre, de skal gå til lige over knæene når du sidder ned og de må aldrig vaskes! så det kan blive nogle fine bløde bukser over årene.Damerne skal bære kjole, en såkaldt "Dirndl" som traditionen tro skal bæres med en bluse med flæser og gerne en sløjfe som viser din ægteskabelige status. sidder sløjfen til højre er du godt gift, men sidder den til venstre, så er du single.Vi har ikke noget udklædning, kun lidt hatte, men til gengæld en masse dekoration.


Ballonfest.

 


Til en børnefødselsdag skal der bruges rigtig mange sjove ting. selvfølgelig skal der mad på bordet, det kan være pølsehorn, grøntsags stave i gulerødder, agurker og hvis man tør, så forsøg med bleg selleri. Der skal selvfølgelig også være en kage, nogen boller og måske en slik pose til hver af børnene. Slikposer har vi også, men en af de vigtigste ting ved børnefødselsdagen er balloner! Ballonerne kan være pustet op med luft, det kan man gøre med munden eller købe en pumpe, men skal de op og svæve, så skal man bruge helium. Det kan være en god ide at pynte op med både helium balloner som svæver og balloner som er på gulvet, så fylder det rummet og gør det rigtigt festligt. En sjov ide kunne være at lave en guirlande med både folieballoner og gummi balloner, så kan man rigtig være kreativ med farverne, da begge typer balloner kan fåes i mange farver her.Halloween fest.

 


Ordet halloween er en sammentrækning af det engelske ”all-hallow-even”, som er et gammelt udtryk for ”alle helgeners aften” - aftenen før allehelgensdag.Her hjemme fejres halloween i børnehaver, fritidsklubber, gymnasier og sågar på plejehjem. Børnene udhuler græskar, så de med stearinlys kan lyse op foran indgangsdøren. På biblioteket kan man høre tænderskærende uhyggelige historier og blive sminket som skeletter eller hekse. Man kan deltage i fakkeloptog gennem byens gader og feste i skolens aula, der i aftenens anledning er dekoreret i sort og mørkviolet med uhyggelige genstande. Eller man kan lade sig friste af butikkernes uhyggelige timetilbud med motorsave og blodrød vin. På arbejdspladser holdes tema-frokost med en uhyggelig menu, og på kollegierne konkurrerer Frankensteins monster, den onde fe og Døden fra Lübeck om at være mest uhyggelig.
Halloween er en forholdsvis ny tradition i Danmark, der er kommet hertil i løbet af 1990’erne, men som nu ser ud til at have fået et rimeligt fodfæste i hele landet. Som så mange andre nyere traditioner, har vi umiddelbart importeret halloween fra USA, men traditionen har sin rod andetsteds og består af elementer fra både kristendommen såvel som folkelige trosforestillinger.
Halloween farver og lys:
Når det gælder halloween pynt, er farverne orange, sort og lilla nogle, der altid går igen. Derfor finder du primært disse farver i denne kategori, Vi har sørget for at du kan pynte op med orange LED lamper sammen med de flotte rispapirlamper i sort der vil skabe en flot, næsten skulptur agtig dekoration til din halloween fest. Hvis du vil gøre lidt mere ud af dit fest lokale, så er der selvfølgelig også sorte lys, balloner, flagermus og meget andet til din halloween fest!Lån til Festartikler.

Vi har den holdning at skal der være fest, så lad der være fest og det kan selvfølgelig godt være en bekostelig affære, mange vælger at spare op til de store fester og fødselsdage mange år i forvejen, men hvis du skulle komme ud for en pludselig mulighed for en fest og pengene er små, så vil denne leverandør være en mulighed: fair-laan.dk/laan-penge

Hvad er et rejsegilde?
Ifølge traditionen skal bygherren holde et gilde for sine håndværkere, når husets spær er rejst. I rejsegildet deltager alle, der er med til at opføre huset, og ofte deltager også husets beboere samt eventuelle naboer. Rejsegildet afholdes normalt om eftermiddagen, når arbejdsdagen er omme, og så mødes alle i den nye bygning, hvor der typisk bliver serveret smørrebrød eller pølser, øl og sodavand. Under arrangementet holder bygherre, arkitekt og mestre ofte tale.Hvis du har brug for Danmarks bedste Grill pølse, så finder du det hos: www.grillcatering.dk
Tit bliver der holdt rejsegilde, når taget er lukket med undertag. Andre holder rejsegilde, når de sidste tagspær er rejst. Det er lidt forskelligt fra bygherre til bygherre.
Hvorfor holder man rejsegilde?
Oprindeligt blev der afholdt rejsegilde, fordi byggeprojektets succes afhang lige så meget af gudernes humør, som af håndværkernes dygtighed. For at berolige eventuelle onde ånder blev taget pyntet med planter, der indeholdt gode ånder, som så skulle sørge for at alle de onde ånder blev hold for døren.
I dag afholdes rejsegilder som en hyggelig tradition for at takke alle de håndværkerne, der har arbejdet på byggeriet og vi har valgt at tage 2 foreskellige kranse til rejsegilde hjem til den anledning. De kan leveres helt uden bånd, men vi leverer dem også med flot rød og hvidt bånd. lige til at hænge op på en stang.Fester med Lande tema!


Vi rejser meget og det har heldigvis gjort vores trang til at holde fester med temaer fra andre lande meget større.
Italiensk temafest:
Det er meget almindeligt at vi holder en fest med italiensk mad, hvor der selvfølgelig skal pyntes op med rød ternet dug, festlige flag guirlander i loftet og måske hvis menuen står på buffet, så kan du sætte nogle små buffetflag i alle de lækre retter.

Spansk temafest:
Du kunne også holde en fyrig spansk fest med spanske toner på cd'en og pynt i de varme gule og røde farver, måske en flot rød dug og nogle gule servietter. Der skal selvfølgelig serveres lækre små tapas retter med små fine buffetflag.

Usa temafest:
Det store land mod vest som rummer så mange forskellige ting og oplevelser, mange amerikanske tema fester dækker bordet med en flot blå dug, dækker bordet med små røde tallerkener og gerne med servietter med usa flag. Hæng nogle honeycombs op i loftet, måske i rød, hvid og blå eller måske den 3 farvet honeycomb i de kendte farver. Der er mange muligheder for at lave den flotteste fest med alle de forskellige festartikler vi har til usa fest.

Fransk tema fest:
Hvis du skal promovere den næste store fransk vin i din vin butik eller der skal være fransk mad i den kantine du bestyrer, så har vi flag guirlander, hurra flag, konfetti i de franske farver, balloner i de rigtige farver, så der er ingen undskyldninger for ikke at holde et flot show, lave den flotte og inspirerende buffet eller den store fransk fest.Sommerfest:


De dejlige lyse sommeraftener i August indbyder til sommerfest i haven, parken eller i gården. Hvis du skal holde en festlig sommerfest i gården i dit lejligheds kompleks, så skal du bruge nogle flotte flag vimpler i flotte farver, nogle rødternet duge, nogle gode og solide plastik tallerkner, så dine gæster ikke skære igennem pappet og sidst, men ikke mindst skal der nogle søde små rispapir lamper, enten med lys eller uden, dem kan du få i en masse sjove farver. Sørg for at lav en hyggelig playliste og gem anlægget væk, så dine gæster ikke skifter musik hele tiden. Find en grill frem, køb en stak pølser og sørg for at dine gæster selv tager drikkevarer med, så får de hvad de kan lide at drikke og du spare dig for slæbet.

Hvis du står og mangler hynder til din sommerfest eller en sød lille ting til værtinden, så tjek living4all.dk

Til en sommerfest hører der også lækre drinks, det kunne være:


Top 3 Gin opskrifter til festen

1. Den simple - Hendrick’s gin & Tonic

Ingredienser:
· 15 cl Tonic
· 5 cl. Tonic
· 2-3 strimler agurk

Fremgangsmåde:

Find enten et highball- eller ballonglas frem og fyld dette med is. Tilsæt derefter den fantastiske Hendrick’s gin og efterfølgende Tonic af eget valg (kunne være Fever-Tree). Afslutningsvist skal du julienne en agurk for pynt og komplimenterende smag.

2. Den klassiske - Tom Collins

Ingredienser:

· 5 cl Dry gin (valgfri)
· 3 cl friskpresset citron
· 6 cl Danskvand
· 3 cl sukkersirup
· Citron skive eller båd til pynt

Fremgangsmåde:

Find en shaker frem og tilsæt is hertil. Tag alle ingredienser undtaget danskvand og mix indtil ensartet. Herefter fyldes et highball glas med is, hvor den mixede væske, hældes over i. Afslutningsvist toppes din Gin & Tonic med danskvand og er nu klar til servering med en skive citron for pynt og aroma.

3. Den fancy - Gin Fizz

Ingredienser:

· 4 cl Dry gin (valgfri)
· 3 cl friskpresset citron
· 4 cl danskvand
· 1 stk. æggehvide
· 1 cl sukkersirup

Fremgangsmåde:

Find en shaker frem og tilsæt alle ingredienserne. Mix ved et såkaldt dry-shake. Herefter tilsæt is og shake igen. Fyld et highball glas med den fantastiske cocktail og top med danskvand. Nyd nu selv eller server til dine gæster.

 

Bryllups fest:


August måned er den store bryllups måned og hvad enten du ønsker det store bryllup med glimmer og liv musik eller den stille fest, så kan du finde noget pynt hos os. Hvis du tør, så er udendørs bryllup super romantisk og der er så mange muligheder for at lave en sjov, hyggelig og ikke mindst farverig fest. lav din "fest plads" som en stor markedsplads og pynt op med rød ternet duge, masser af hvide guirlander og vimpler og sørg for at den lokale musiker kommer forbi og laver lidt fællessang. Hvis du skal holde en fest indenfor, så skal du have nogle flotte duge på bordene og måske du skal dele dit lokale op i dame afd. og herre afd. så går snakken mange gange bedre end ved traditionel opsætning. Arranger en super dygtig DJ som forstår hvem du er og ikke mindst hvad dine gæster ønsker.

Buffet:
Hvad skal vi have at spise? Et spørgsmål som tit og ofte bliver stillet i forbindelse med afholdelse af fest og især til store fester kan det være en kæmpe opgave at få lavet maden og dertil også serveret mens den er varm. Det er derfor at mange vælger Buffet'en som et godt alternativ. En buffet kan bestå af mange ting, men til mange af de fester med buffet vi har været til, der er forretten blevet serveret ved bordet, mange gange fisk, derefter er hovedretten eller hovedretterne blevet serveret ved buffet. Den måde at gøre tingene på letter det meget mandskabs tunge servering og gør at tingene glider bedre. Buffeten kan serveres i små skåle, således at alle tingene er portions anrettet eller det kan være de store skåle med masser af mad. Hvis du laver en buffet med store fade, så kan du bruge vores små buffet flag til at sætte i maden, så kan alle se at denne ret er fra Frankrig, Italien eller hvor du nu har lyst til at lave mad fra. Pynt også gerne din buffet med flotte guirlander til din tyske buffet eller hvis du holder spansk tema hjemme i din lejlighed og menuen står på spanske retter.

Photo Booth:
Skal du bruge en photo booth til din event? THE PHOTO CAMPER er en photo booth som gør din event helt unik. THE PHOTO CAMPER starter samtaler mellem mennesker, får alle til at smile og er sjov underholdning for alle aldersgrupper over hele landet.

 


Skriv en kommentar

Bemærk venligst, at kommentarer vil blive kontrolleret før de bliver vist

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.