Hvorfor Rejsegilde?

Hvad er et rejsegilde?

Et rejsegilde er en fest eller en begivenhed som afholdes af bygherre eller boligejer.
Gildet skal afholdes når spærene er sat til taget og bliver markeret med en krans i gran eller kunstgran med rødt og hvidt bånd som bliver monteret øverst oppe på spærene, mens der vil serveres øl og pølser. 

Hvem skal inviteres til rejsegilde?

Ifølge traditionen skal bygherren holde et gilde for sine håndværkere, når husets spær er rejst. I rejsegildet deltager alle, der er med til at opføre huset, og ofte deltager også husets beboere samt eventuelle naboer. Rejsegildet afholdes normalt om eftermiddagen, når arbejdsdagen er omme, og så mødes alle i den nye bygning, hvor der typisk bliver serveret smørrebrød eller pølser, øl og sodavand. Under arrangementet holder bygherre, arkitekt og mestre ofte tale.

 

Hvad spiser man til rejsegilde?

Hvis du har brug for Danmarks bedste Grill pølse, så finder du det hos: www.grillcatering.dk
Tit bliver der holdt rejsegilde, når taget er lukket med undertag. Andre holder rejsegilde, når de sidste tagspær er rejst. Det er lidt forskelligt fra bygherre til bygherre.

Gaver til rejsegilde?

Hvad giver man til rejsegilde? ja, det er ikke rigtig nogen regler for, men en god gave til et rejsegilde kunne være en "forgyldt" hammer i en flot kasse, det vil i mange tilfælde være dem som har sat taget som kommer med noget sådan.
Men, det er også meget almindeligt at komme med et par flasker vin som gave til rejsegilde.
Hvis du har brug for en gave til bygherren eller parret som bygger hus, så tjek vores søster side ud living4all.dk, den har gaver og pynt til boligen.


Hvorfor holder man rejsegilde?


Oprindeligt blev der afholdt rejsegilde, fordi byggeprojektets succes afhang lige så meget af gudernes humør, som af håndværkernes dygtighed. For at berolige eventuelle onde ånder blev taget pyntet med planter, der indeholdt gode ånder, som så skulle sørge for at alle de onde ånder blev hold for døren.
I dag afholdes rejsegilder som en hyggelig tradition for at takke alle de håndværkerne, der har arbejdet på byggeriet og vi har valgt at tage 2 foreskellige kranse til rejsegilde hjem til den anledning. De kan leveres helt uden bånd, men vi leverer dem også med flot rød og hvidt bånd. lige til at hænge op på en stang.

Vi har valgt at købe 2 foreskellige størrelser hjem, 80 cm og 100 cm
Dem kan du så købe helt uden bånd eller også med flot rød og hvidt silkebånd, så det bliver rejsegilde i de danske farver.
Du finder dem her


Skriv en kommentar

Bemærk venligst, at kommentarer vil blive kontrolleret før de bliver vist

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.