Hvorfor Rejsegilde?

Hvad er et rejsegilde?


Ifølge traditionen skal bygherren holde et gilde for sine håndværkere, når husets spær er rejst. I rejsegildet deltager alle, der er med til at opføre huset, og ofte deltager også husets beboere samt eventuelle naboer. Rejsegildet afholdes normalt om eftermiddagen, når arbejdsdagen er omme, og så mødes alle i den nye bygning, hvor der typisk bliver serveret smørrebrød eller pølser, øl og sodavand. Under arrangementet holder bygherre, arkitekt og mestre ofte tale.Hvis du har brug for Danmarks bedste Grill pølse, så finder du det hos: www.grillcatering.dk
Tit bliver der holdt rejsegilde, når taget er lukket med undertag. Andre holder rejsegilde, når de sidste tagspær er rejst. Det er lidt forskelligt fra bygherre til bygherre.
Hvorfor holder man rejsegilde?


Oprindeligt blev der afholdt rejsegilde, fordi byggeprojektets succes afhang lige så meget af gudernes humør, som af håndværkernes dygtighed. For at berolige eventuelle onde ånder blev taget pyntet med planter, der indeholdt gode ånder, som så skulle sørge for at alle de onde ånder blev hold for døren.
I dag afholdes rejsegilder som en hyggelig tradition for at takke alle de håndværkerne, der har arbejdet på byggeriet og vi har valgt at tage 2 foreskellige kranse til rejsegilde hjem til den anledning. De kan leveres helt uden bånd, men vi leverer dem også med flot rød og hvidt bånd. lige til at hænge op på en stang.


Skriv en kommentar

Bemærk venligst, at kommentarer vil blive kontrolleret før de bliver vist