Tips og Historie om Oktoberfest

Oktoberfest.


Har du heller ikke taget fri fra arbejdet og planlagt en tur til den Oktoberfest i München? Du behøver ikke nødvendigvis tage til Sydtyskland for at holde Oktoberfesten på ægte sydtysk manér og finde den gode stemning. Det kan du faktisk gøre hjemme hos dig selv. Læs med her og få inspiration til Oktoberfesten. Hvis du skal have det store overblik over oktoberfesten så se med i vores guide her: Oktoberfest, Hold din egen oktoberfest? 
Når du har tøj og musik på plads, samt øl og mad i passende mængder, så skulle oktoberfest stemningen gerne være så godt som hjemme. Oven i det kan du pynte rammerne op så de passer til det sydtyske tema. En ægte bayersk øl fest skal gerne være pyntet op i hvidt og blåt som er de to farver som indgår i det bayerske flag. Dekoration til oktoberfesten skal gerne være helt i top, for hvis den ikke er dette så kommer der naturligvis ikke den helt rigtige stemning. Lad dig inspirere af vores store udvalg!

Traditionen:
Festen trækker mere end 6.000000 mennesker til det sydlige tyskland, nærmere bestemt München. Oktoberfest er også den tid på året hvor den traditionelle øl "Märzen" bliver drukket og det siges at folkets opgave er at tømme de store tanke for øl fra sidste år, så der kunne brygges friske forsyninger til næste år. Festen foregår på pladsen I“Hofbräu-Zelt” “Schottenhammel” og “Käfer's Wiesen-Schänke” som er nogle kæmpe telte indeholdene, som det hør og bør sig til disse fester, 1000 vis af langborde og masser af savsmuld under bordene.
Tøjet:
Hvad skal man have på til Oktoberfest? Du skal, ifølge traditionen have "Lederhosen" på hvis du er herre, de skal gå til lige over knæene når du sidder ned og de må aldrig vaskes! så det kan blive nogle fine bløde bukser over årene.Damerne skal bære kjole, en såkaldt "Dirndl" som traditionen tro skal bæres med en bluse med flæser og gerne en sløjfe som viser din ægteskabelige status. sidder sløjfen til højre er du godt gift, men sidder den til venstre, så er du single.Vi har ikke noget udklædning, kun lidt hatte, men til gengæld en masse dekoration.


Skriv en kommentar

Bemærk venligst, at kommentarer vil blive kontrolleret før de bliver vist

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.